De praktijk

Een holistische kijk op tand-heel-kunde.

Ik ben een holistische tandarts en kijk verder dan uw mond groot is. Dat houdt in dat ik de signalen in de mond vanuit je hele mens-zijn bekijk. Hoe is je verdere gezondheid en hoe ga je met jezelf om? 

De materialen waarmee we werken zijn, waar het kan, op biologische basis.

 Ik ben lid van de NVBT (Nederlandse Vereniging ter bevordering van de Bio-energetische Tandheelkunde).


We vinden een duurzame relatie met onze patiënten erg belangrijk. Een hoge kwaliteit van het werk waarborgen we door te werken met goed geschoolde mensen en door gebruik te maken van hoogwaardige materialen en moderne apparatuur (o.a. een digitale mondscanner voor de digitale "afdruk", een T-scan voor de digitale beetregistratie en analyse en een diode laser).


We zijn een enthousiast team met een geduldige tandarts en dito assistentes. Er is extra aandacht voor de patiënt met angst voor de tandarts. Veel aandacht is er ook voor preventie. En als er dan toch iets behandeld moet worden dan wordt er gekozen voor een zo duurzaam mogelijke oplossing welke het beste bij u past. In alles wordt gestreefd naar de hoogste kwaliteit.

 

Bang voor de tandarts.

 Speciale aandacht hebben wij voor patiënten die door verschillende redenen, angst hebben opgebouwd om naar de tandarts te gaan. We merken dat deze patiënten zich al heel snel over deze angsten heen hebben kunnen zetten in onze praktijk. We doen er alles aan om uw bezoek zo prettig mogelijk te laten verlopen.

Cosmetische tandheelkunde.

Naast het brede aanbod van de algemene tandheelkunde is er in onze moderne praktijk ook veel aandacht voor cosmetische tandheelkunde. We passen tanden bleken toe, alsook tanden verfraaien met composiet of porseleinen facings. Als het nodig is wordt er verwezen naar een specialist. Na bijna 35 jaar ervaring in deze praktijk hebben we samenwerking opgebouwd met diverse specialisten die in hun werk aansluiten bij onze filosofie.
Voor het tandtechnische deel, zoals bijvoorbeeld een kroon of een prothese, werken we nauw samen met het laboratorium Excent te Helmond.

Ik kijk graag met u mee naar wat er voor u mogelijk is.

 

 

 

HET TEAM

 

Sinds december 1990 voer ik mijn praktijk in Veghel. Aanvankelijk in de Thorbeckelaan en vanaf 1999 op het Rietven.

Om patiënten te mogen behandelen dien ik ingeschreven te staan in het BIG-register (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg). www.bigregister.nl

Mijn registratienummer is 79022659802.

 

Na mijn afstuderen in Nijmegen aan de Radboud Universiteit volg ik zeer regelmatig cursussen, woon congressen en seminars bij en voer intercollegiaal overleg. Dit alles om u als patiënt zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Hierbij werk ik samen met een enthousiast team wat ook blijvend bijleert. Zo volgen we de ontwikkelingen in ons vak op de voet. Verder houd ik me bezig met persoonlijke ontwikkeling en doe steeds meer kennis en vaardigheden op in de bio- energetische tandheelkunde.

Laurens Mannesse - Tandarts 

Imka Mannesse-Cretier

Receptie

Isis Huijbregts

Tandarts-assistente

Ankie van Dieten

Preventie-assistente

Demi van Grinsven

Preventie-assistente

PRAKTIJKRUIMTE

Er staan speciale luchtbehandelaars die de lucht filteren op bacteriën, virussen, ongewenste luchtjes, maar ook kwikdampen. Dit draagt bij aan een prettige en gezonde werkomgeving.

Door een weloverwogen kleurkeuze en persoonlijke touch is gestreefd naar een huiselijke sfeerbeleving.

 

In 2009 is de praktijk grondig verbouwd tot een zeer moderne – state of the art – tandartspraktijk met drie behandelkamers. Hierin is de modernste apparatuur geplaatst welke voldoet aan de hoogste eisen van wetgeving over infectiepreventie en arbo.

De praktijk is goed bereikbaar en toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

We hebben eigen (gratis) parkeerplaatsen voor uw auto, motor, scooter of fiets.